Nova godina u Istanbulu – 30.12.2019.

Avionom iz Beograda!

Organizovana putovanja

Evropska putovanja, Nova godina

Lokacija

Istanbul, Turska

Izleti

Dolmabahče palata, krstarenje Bosforom, Aja Sofija

Polazak avionom iz Beograda 30.12.2019.

Izuzetno povoljan položaj Istanbula, koji leži na dva kontinenta i Bosforskom moreuzu – od davnina prometnom međunarodnom plovnom putu – čini ga jedinstvenim na planeti i teško uporedivim sa bilo kojom svetskom metropolom. Istanbul se ubraja u red najznačajnijih antičkih gradova na evropskom tlu a uz to, i u one retke koji su podignuti na sedam brda, kojima se pripisuje večnost kao Rimu, Jerusalimu, Lisabonu…
Šesnaest vekova u kontinuitetu od 330. do 1923, bio je prestonica tri carstva i pozornica krupnih političkih i društvenih zbivanja, u kome su nastala veličanstvena zdanja i spomenici – simboli moći Vizantijskog i Otomanskog carstva. Uz Aja Sofiju, Topkapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru grada – bedemi, džamije, crkve, trgovi, medrese i hamami – proglašeni su delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.
1. dan (ponedeljak, 30.decembar 2019.) BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:05 sati. Poletanje za Istanbul u 12:05 sati kompanijom Pegasus airlines (let PC 372). Sletanje na aerodrom Sabiha u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotel i smeštaj. Odlazak na razgledanje grada pešice, Trg Taksim i okolina. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (utorak, 31.decembar 2019.) ISTANBUL

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni obilazak grada: Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija. Aja Sofija, posebno poznata po svojoj masivnoj kupoli, koja je primer vizantijske arhitekture. Nekada je bila najveća hrišćanska crkva na svetu, potom je pretvorena u carsku džamiju a sada je muzej. Topkapi palata je bila glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, kada je odlučeno da se sedište premesti u novoizgradjenu palatu Dolmabahče. Bila je srce osmanskog carstva i iz nje su vodjeni državni poslovi, a zbog svog značaja kao najboljeg primera kompleksa palate iz osmanskog perioda, uvrštena je na listu svetskih baština pod zaštitom UNESCO-a. Plava džamija je dobila naziv zbog 20 000 plavih pločica koji prekrivaju unutrašnjost kupole, inače je jedina džamija od preko 500 džamija u Istanbulu sa šest minareta. . Individualni odlazak na doček Nove godine ili organizovani fakultativni odlazak na doček Nove godine u restoranu na Bosforu sa gala večerom. Noćenje.
3. dan (sreda 1.januar 2020.) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti Ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet: poseta palate Dolmabahče – poslednjeg sedišta sultana, krstarenje Bosforom. Palata Dolmabahče je sagrađena po nalogu Sultana Abdulmedžida I, kao simbol približavanja turske imperije Evropi pa stilom podseća na evropske dvorce, pre svega Versaj. Sultan je preselio svoje sedište iz Topkapi palate u ovu palatu, u kojoj je 1938. godine umro Mustafa Kemal Ataturk, osnivač moderne Turske. Krstarenje Bosforom u trajanju od oko 90 minuta je idealna prilika da se vidi grad sa mora. NoćenjeDoručak. Noćenje.
4. dan (četvrtak.2.januar 2020.) ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrome Sabiha. Poletanje za Beograd avio kompanijom Pegasus u 11:40 sati (let PC371). Dolazak u Beograd u 12:25 sati.

CIJENA ARANŽMANA: 389 EUR/osobi

● Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Pegasus airlines)
● Aerodromske takse aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se
plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata),
● Smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom
● Transferi prema programu
● Pešačko razgledanje grada
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
● Fakultativni izleti
● Ulaznice na lokalitetima i posete
● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ

● Piya Sport Hotel 4* http://piyasporthotel.com/
Hotel se nalazi u blizini trga Bejazit, u srcu starog centra grada, na pešačkoj udaljenosti od Velikog Bazara, Aja Sofije, Plave džamije i Topkapi palate. Sobe imaju kupatilo sa fenom, SAT TV, sef, minibar i wi-fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Bulvar Palas 4* https://www.hotelbulvarpalas.com

Nalazi se na 3 minuta hoda od tramvajske stanice Aksaraj, kojim u brzo stiže do najpoznatijih znamenitosti grada.Hotel ima restoran, bar, fitness I spa sadžaje. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan.Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Svečana novogodišnja večera na brodu na Bosforu .Cena 120 eur ( bogat menu i neograničeno piće)
● Fakultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata, krstarenje Bosforom”. Cena: 50 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, transfer, krstarenje i usluge vodiča.
● Fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija”. Cena: 50 evra. U cenu su uključene ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicamaorganizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

Lokacija

Korisnička podrška

Kontaktirajte nas mailom ili telefonom za sve dodatne informacije
Email: rezervacije@agencijanova.ba //
Telefon 1: 051 491 030

Nova godina u Rimu – 30.12.2019.

Sava hoteli Bled

Terme Radenci – jesen 2019

Terme Lendava – jesen 2019

Poslovnica Banja Luka

  •   Vidovdanska 2, 78000 Banja Luka

  •    Telefon 1: 051 491 030

  •    Telefon 2: 051 491 031

  •    Fax: 051 491 032

  •    Mail: office@agencijanova.ba

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity