Lisabon – Avionom iz Beograda – 08. novembar 2019

Organizovana putovanja

Evropska putovanja

Lokacija

Lisabon, Portugal

Izleti

Sintra i Lisabonska rivijera, Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare

Lisabon 08.11.2019.

Avionom iz Beograda
Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mjesta gdje se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj dio grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara.
Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. vijeku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obilježja Lisabona su Most 25. april – najduži viseći most u Evropi – i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovjek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.
1. dan (petak, 8. novembar 2019) BEOGRAD – MINHEN – LISABON

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 15:00 sati. Polijetanje za Minhen u 17:00 sati (let LH 1729). Dolazak u Minhen u 18:35 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:55 (let LH 1792). Dolazak u Lisabon u 23.00 sati po lokalnom vremenu. Smještaj u hotel. Noćenje.
2. dan (subota, 9. novembar 2019.) LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Transfer do hotela, smještaj. Poslijepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pješice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3. dan (nedelja, 10. novembar 2019) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vijekovima bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mjesta Sintra a zbog svoje raskoši i ljepote je uvrštena na Uneskovu listu svjetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stjenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mjestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko ljetovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.
4. dan (ponedeljak, 11. novembar 2019) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najljepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad vjenčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog vjenčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvijećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije – kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-djelo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. vijeka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine djeluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.
5. dan (utorak, 12. novembar 2019) LISABON

Doručak. Slobodan dan, prilika za posjetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživjela veliku transformaciju povodom održavanja Svjetske izložbe Expo 98 – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.
6. dan (sreda, 13. novembar 2019) LISABON – MINHEN – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje za Minhen u 06:15 (let LH 1793). Dolazak u Minhen u 10:20 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11:15 (let LH 1722). Dolazak u Beograd u 12:40 sati.

CIJENA ARANŽMANA: 611 EUR/osobi

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

 • aerodromske takse (oko 152 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promjeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata),
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Minhen – Beograd (prevoznik Lufthansa),
 • smještaj u hotelu kategorije četiri zvjezdice u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu,
 • panoramsko razgledanje Lisabona,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

 • boravišna taksa za starije od 13 godina, 2 evra po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),
 • fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMJEŠTAJ
● Hotel VIP EXECUTIVE SUITES DO MARQUES**** Lisabon, Duque de Loule, 45, telefon:+351 213 510480, www.viphotels.com Hotel se nalazi u istorijskom centru grada, udaljen oko 150 metara od Trga Markeš de Pombal gdje je i najbliža metro stanica i 6 km od aerodroma. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, sef (uz depozit), WiFi internet (uz doplatu). Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Filip Travel zadržava pravo zamjene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Cjelodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra i Lisabonska rivijera”. Cijena: 60 evra. U cijenu je uključena ulaznica za Pena palatu u Sintri i usluge vodiča.
● Cjelodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cijena: 60 evra. U cijenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji i usluge vodiča.
● Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cijena: 55 evra. U cijenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „LISABON“
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
● Filip Travel zadržava pravo da, u slučaju izmjene cene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

Lokacija

Korisnička podrška

Kontaktirajte nas mailom ili telefonom za sve dodatne informacije
Email: rezervacije@agencijanova.ba //
Telefon 1: 051 491 030

Nova godina u Rimu – 30.12.2019.

Sava hoteli Bled

Terme Radenci – jesen 2019

Terme Lendava – jesen 2019

Poslovnica Banja Luka

 •   Vidovdanska 2, 78000 Banja Luka

 •    Telefon 1: 051 491 030

 •    Telefon 2: 051 491 031

 •    Fax: 051 491 032

 •    Mail: office@agencijanova.ba

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity