Nova godina u Istanbulu – avionom iz Beograda

Nova godina u Istanbulu

Nova Godina

Evropska putovanja

Lokacija

Istanbul - Turska

Izleti

Krstarenje Bosforom, Dolmabahce palate ..

Hotel Grand Asiyan 4*

Nalazi se u srcu starog Istanbula na Laleliju. Na pešačkoj udaljenosti od Kapali čaršije (500 m), Aja Sofije, Plave džamije (oko 1.5 km) i drugih znamenitosti ove prestonice. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. U sklopu hotela je restoran na 8. spratu sa koga se pruža pogled na Mramorno more, bar, spa centar (tursko kupailo, sauna, zatvoreni bazen–uz doplatu). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.

PROGRAM PUTOVANJA : 30.decembar – 03.januar 2022.

1. dan (30.12.2021.) BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue (broj 707) u sali za međunarodne odlaske 3 sata pre poletanja aviona (09:10 časova). Poletanje za Istanbul (u 12:10 časova JU802). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Istanbulu u 15:50 časova po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

Rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit !
Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem.

2. dan (31.12.2021.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom–staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, prelazak iz starog u novi deo grada preko zaliva Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel–u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahce, prolaz kroz Bešiktaš, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Razgled se završava ispred egipatske pijace. Cena po osobi 35 evra. Nakon razgledanja mogućnost fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Poseta Plavoj džamiji, drevnom Hipodromu, džamiji Aja Sofija i Topkapi palati. Cena po osobi 35 evra – (cena obuhvata ulaznice i lokalnog vodiča). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (01.01.2022.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili fakultativna poseta Patrijaršiji i dnevno krstarenje Bosforom. Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak na krstarenje u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Sulejmanije, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Devojacka kula, duz Bosfora Evropska i Azijska obala. Cena po osobi: 45 evra. Mogućnost fakultativne posete Dolmabahče palati poslednje rezidencije otomanskih sultana, jedne od najlepših evropskih palata. Povratak u hotel. Noćenje. Cena po osobi: 30 evra. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (02.01.2022.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individuali obilazak grada ili fakultativnu posetu dzamije zakonodavca Sulejmana Velicanstvenog, zatim poseta bregu Pierre Loti (ime je dobio po francuskom književniku koji je na tom mestu pisao knjigu o Istanbulu) vidikovac starog dela grada sa izvanrednim pogledom na panoramu Zlatni Rog. U istoimenoj kafani mozete popiti najbolju kafu i turski caj. Poseta muzeju na otvorenom, parku minijaturk u kome možete videti najznajčajnije istorijske građevine u minijaturi. Cena po osobi: 40 evra. Povratak u hotel. Noćenje.

CIJENA PO OSOBI : 539 EUR

U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz redovnom linijom AirSebia na relaciji Beograd-Istanbul–Beograd sa uključenim taksama, grupni autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu na bazi noćenja sa doručkom, usluge lokalnog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato: međunarodno putno osiguranje, troškovi PCR testa, fakultativni izleti i posete, ekstra troškovi.

VAŽNE NAPOMENE:
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije “Big Blue Group”d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
Putna isprava (pasos) mora biti važeća minimum 6 meseci po povratku sa putovanja!
O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako piše u pasošu, najkasnije 7 dana pred polazak. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

Plaćanje fakultativnih izleta u Istanbulu je isključivo u evrima. Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka gradova i lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili promenom, predviđenog, vremenskog termina ulaska u neki lokalitet, naveden u programu putovanja ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 20 učesnika.
*Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 14. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
Napojnica: Uobičajeno je davanje napojnica, a običaj je da se i šoferima u Vašem autobusu prilikom transfera ili izleta da bakšiš.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O. i naše agencije NOVA DOO.

Lokacija

Korisnička podrška

Kontaktirajte nas mailom ili telefonom za sve dodatne informacije
Email: rezervacije@agencijanova.ba //
Telefon 1: 051 491 030

Turska – Antalijska regija – Ljeto 2023

Hotel Adria 3* – Čanj – POVOLJNE CIJENE !!!

Hotel Vile Oliva 4* – Petrovac – ALL INCLUSIVE

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity