TITLE

DESCRIPTION

Istanbul – avionom iz Beograda – Prvi maj – Garantovano !

Izuzetno povoljan geostrateški položaj Istanbula, koji leži na dva kontinenta i Bosforskom moreuzu – od davnina prometnom međunarodnom plovnom putu – čini ga jedinstvenim na planeti i teško uporedivim sa bilo kojom svetskom metropolom. Istanbul se ubraja u red najznačajnijih antičkih gradova na evropskom tlu a uz to, i u one retke koji su podignuti na sedam brda, kojima se pripisuje večnost kao Rimu, Jerusalimu, Lisabonu…

Šesnaest vekova u kontinuitetu od 330. do 1923, bio je prestonica tri carstva i pozornica krupnih političkih i društvenih zbivanja, u kome su nastala veličanstvena zdanja i spomenici – simboli moći Vizantijskog i Otomanskog carstva. Uz Aja Sofiju, Top Kapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru grada – bedemi, džamije, crkve, trgovi, medrese i hamami – proglašeni su delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.

Istanbul je danas dinamičan megapolis sa jednom od najvećih stopa demografskog i privrednog rasta u svetu. Milionski grad je postao još krajem 19. veka; na početku šezdesetih je imao million i po, 2000. godine oko 8,8 miliona a 2011 narastao je na 13,5 miliona stanovnika.

Poslednjih godina izgrađeni su metro i novi aerodrom na azijskoj strani, podmorski železnički tunel ispod Bosfora, ulepšani mnogi kvartovi i podignuti luksuzni hoteli i tržni centri. Obnovljeni su vredni spomenici i bogati muzeji, zahvaljujući čemu je Istanbul bio prestonica evropske kulture 2010.

1. dan: četvrtak 30.april / BEOGRAD-ISTANBUL

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla”  u 06.50. Let za Istanbul (TK1082) u 08.55. Dolazak u Istanbul u 11.40. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog u kome se nalazi četvrt Galata, poznata po istoimenoj kuli iz 1348. godine, most Galata, centralni gradski trg Taksim oko koga se nalaze brojni restorani i prodavnice, Trg Sultanahmet na kome se nalazi čuvena Aja Sofija, nekadašnja bazilika koja je pretvorena u džamiju, Plava džamija sa svojih šest minareta ukrašena plavim porcelanom po kome je i dobila ime, Hipodrom. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan: petak 01.maj / ISTANBUL

Doručak. Fakultativni poludnevni obilazak Sultanahmeta gde se nalaze najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti Istanbula, svedoci značaja, slave i moći ovog grada kroz vekove. Obilazak Antičkog hipodroma gde tri originalna antička spomenika i danas stoje – Egipatski obelisk, Konstantinov stub i Zmijski stub; obilazak Plave Džamije – džamije Sultana Ahmeta, Aja Sofije – nekada najveće crkve na svetu koja je danas muzej i Topkapi palate – palate iz koje su 400 godina vladali otomanski sultani. Obilazak harema. Obilazak se završava ispred Kapali čaršije. (Cena izleta: 49 €). Uveče, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: subota 02.maj / ISTANBUL

Doručak. Celodnevni izlet koji uključuje dvočasovno krstarenje Bosforom iz luke Eminonu koja se nalazi u istorijskom evropskom delu Istanbula, a potom iskrcavanje na azijskoj strani u luci kod Bejlerbej Palate, odlazak autobusom na vidikovac Čamlidža na azijskoj strani Istanbula i slobodno vreme u Bagdat ulici dugoj 8 km poznatoj po velikom broju kafića, restorana, prodavnica poznatih svetskih marki… Povratak u hotel autobusom iz azijskog dela Istanbula u evropski deo preko Bosforskog mosta. (cena izleta: 49 €)  Noćenje.

4. dan: nedelja 03.maj / ISTANBUL-BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Fakultativni poludnevni obilazak Dolmabahče palate. Odlazak tramvajem. U zakazano vreme transfer iz hotela do aerodroma. Let za Beograd kompanijom Turkish Airlines (TK 1083) u 18.45 . Dolazak u Beograd u 19.25. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

Cena paket aranžmana po osobi 30.april – 03.maj 2015   –  4 dana – 3 noći
Hotel  HAMIDIYE 3* Laleli :  229 €

Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 €

Cena aranžmana uključuje:
-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd sa Turkish Airlines-om
-Smeštaj u hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
-Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu prema programu i asistenciju lokalnog vodiča na srpskom
-Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku
-Troškove organizacije i vodjenja putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:
-Avionske takse (oko  108  € na dan objavljivanja programa) – plaćanje u agenciji
-Fakultativne izlete po programu
-Individualne troškove putnika
Hotel HAMIDIYE  3*,   www.hamidiyehotel.com
Hotel se nalazi u starom delu grada, blizu Velikog Bazara i na pešačkoj udaljenosti (oko 2km) od većine glavnih gradskih atrakcija: Aja Sofije, Plave Džamije, Topkapi palate. Hotel ima 200 soba sa kupatilom, klima uređajem, TV-om, telefonom, WIFI, mini-barom i fenom za kosu. U okviru hotela se nalaze bar i restoran. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 25 PUTNIKA

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity