TITLE

DESCRIPTION

Izrael i Jordan – Garantovano !

GRUPNI POLASCI:

30.3.-6.4.2015. *GARANTOVAN POLAZAK!

21.-28.6.2015.

8 dana / 7 noćenja – Avionom iz Zagreba!

FIRST MINUTE popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Biblijske priče, Lawrence od Arabije – Jordan je pun romantičnih asocijacija, koje su počele privlačiti gomile znatiželjnika. No svejedno, Jordan je zadržao svoju staloženost i mirnoću, a ujedno, stanovnici Jordana mogu se bez pretjerivanja svrstati negdje blizu vrha ljestvice gostoljubivih domaćina na svijetu. Službenog imena Hašemitska Kraljevina Jordan, graniči s Izraelom na zapadu, gdje protječe i rijeka Jordan, koja se ulijeva u Mrtvo more čija je obala najniža točka na površini zemlje. Putovanje u Izrael, odnosno u Jeruzalem, predstavlja tek malo otvaranje prozora s pogledom na prošlost. Jeruzalem je podjednako sveti grad i za kršćane, i za muslimane, i za židove, a njegova je povijest obilježena velikim vjerskim i političkim preokretima. U mjesta koja u Izraelu obavezno morate posjetiti spada Križni put s crkvom Svetog Groba, najsvetije kršćansko mjesto u Jeruzalemu. U njoj se nalazi grob za koji se vjeruje da je Isusov, te da je ovo i mjesto Isusovog uskrsnuća. Do crkve se dolazi Križnim putem, kojim je, prema vjerovanju, prolazio Isus, noseći križ za svoje raspeće na Golgoti. Yad Vashem najpoznatiji se memorijalni spomenik na holokaust.

1. dan/ ZAGREB – ISTANBUL – AMAN

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 90 minuta prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 12:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 15:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aman na liniji TK 812 (Turkish Airlines) u 20:25 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Aman je u 23:20 sata po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela 4* u Amanu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan/ AMAN – JERASH – AMMAN

Nakon doručka odlazak u razgled znamenitosti Amana, glavnog grada Kraljevine Jordan, među ostalim antičke Citadele s brojnim iskopinama oko koje se počeo formirati grad, Arheološkog muzeja u čijem se podnožju nalazi antičko kazalište, džamije kralja Abdulaha, posvećene djedu kralja Husseina, tržnice i starog dijela grada. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada, gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Po razgledu Jerasha povratak u Aman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan/ AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – SHAWBAK – PETRA

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Shawbak je jedan od najljepših Križarskih zamaka iz 12 stoljeća, perioda Ayyubid–Mamluk. Smješten je u južnom Jordanu, 35 km sjeverno od fantastičnog Nabatejskog grada Petre. Nakon obilaska zamka, slijedi vožnja do Petre. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

4. dan/ PETRA

Nakon doručka odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cijelodnevnog razgleda Petre, povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan/ PETRA – WADI RUM – AQABA

Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Tu ćete doživjeti uzbudljivi pustinjski jeep safari. Po završetku razgleda Wadi Ruma, nastavak vožnje prema Aqabi, jedinom jordanskom gradu na Crvenom moru. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje na bazenu ili plaži. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan/ AQABA – MRTVO MORE – MASADA – JERUZALEM

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema južnoj jordansko-izraelskoj granici. Po obavljanju cainskih i pograničnih formalnosti nastavljamo do poznatog lokaliteta Masada u koju su se, nakon pada Jeruzalema 70. godine, povukli posljednji ustanici i brojno stanovništvo te koja je bila posljednje uporište otpora Rimljanima u nekadašnjoj Palestini. Potom ćemo se usputno zaustaviti na obali Mrtvog mora na -400 m nadmorske visine; mogućnost kupanja i terapije ljekovitim blatom. Zbog velikog saliniteta (oko 30%) nemoguće je potonuti. Nastavak vožnje prema Jeruzalemu. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan/ JERUZALEM – BETLEHEM – JERUZALEM

Nakon doručka odlazak na razgled Jeruzalema. Razgled započinje usponom na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Poslijepodne odlazak do Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Povratak u Jeruzalem. Večera, noćenje.

8. dan/ JERUZALEM – TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke Ben Gurion-Tel Aviv i prijava na let za Istanbul u 12:20 sati na liniji TK795 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 14:35 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 18:20 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:25 sati. Završetak putovanja.

Informacije o letu (21.6.2015.)

Polazak:

TK1056 21JUN ZAGREB ISTANBUL 20:20 23:25

TK 814 22JUN ISTANBUL AMMAN 00:35 03:35

Povratak:

TK 795 28JUN TEL AVIV ISTANBUL 12:20 14:35

TK1055 28JUN ISTANBUL ZAGREB 18:20 19:25

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

30.3.-6.4.2015. i 21.-28.6.2015.

1165 EUR

Aerodromske takse (obavezna doplata) – 230 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu – 290 EUR

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Aman – Tel Aviv – Zagreb u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja (1 noćenje s doručkom i 6 polupansiona), vizu za Jordan, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, džip safari u trajanju od 2 sata po Wadi Rum pustinji, jahanje konjima u Petri, trošak organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodiču i vozaču na putu, izlazne takse na jordanskoj i izraelskoj granici, osiguranje od otkaza putovanja.

OBAVEZNE DOPLATE: pristojbe zračnih luka 1.750 kn; izlazna taksa na jordanskoj granici cca 11 EUR – plaćanje na licu mjesta, izlazna taksa na izraelskoj granici cca 26 EUR – plaćanje na licu mjesta, napojnice vodiču i vozaču 35 EUR – plaćanje na licu mjesta

NAPOMENE

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Atlas pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimalni BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Korisne informacije

JORDAN

Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan

Površina: 92.300 km2

Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok

Broj stanovnika: oko 6.500.000

Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika

Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski

Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2%

Vremenska razlika: +1 sat

Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,95 JOD

Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije.

Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Pozivni broj zemlje: +962

Korisna web stranica: www.visitjordan.com

Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

IZRAEL

Službeno ime: Država Izrael

Geografski položaj: na Bliskom Istoku, uz istočni rub Sredozemnog mora

Površina: 20.770 km2

Broj stanovnika: oko 7.760.000

Glavni grad: Jeruzalem, 801.000 stanovnika

Jezik: hebrejski i arapski su službeni jezici, koristi se i engleski

Religija: židovi 76,5%, muslimani 15%, kršćani 2%, ostali 6,5%

Vremenska razlika: +1 sat

Novčana jedinica: izraelski novi šekel (ILS), 1 USD = oko 3,5 ILS

Kupovina: koža, zlato, srebrni nakit s dragim i poludragim kamenjem, dijamanti

Odjeća: preporučamo laganu odjeću, pokrivala za glavu, udobne cipele. Za posjete vjerskim objektima potrebna je skromna odjeća. U Jeruzalemu i drugim brdovitim mjestima te za zimske mjesece preporučamo topliju odjeću.

Hrana i piće: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mješavina izvornih jela i jela koja su donijeli židovi doseljenici iz različitih dijelova svijeta. Popularne su salate od nasjeckanog povrća, falafel – pržene okruglice od slanutka u lepinji, hummus – namaz od slanutka, borekas – pečeno tijesto punjeno sirom, krumpirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i hummusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od janjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali preporuča se piti flaširanu vodu. Popularni su svježi voćni sokovi, kava i čaj; sabra – liker od čokolade i naranče, sahlab – toplo aromatizirano mliječno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee.

Napon struje: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po europskom 2-pinskom standardu)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Pozivni broj zemlje: +972

Korisna web stranica: www.tourism.gov.il

Klima: mediteranska, s ugodnim vremenom tijekom proljeća i jeseni. Ljeta su vruća i sušna, a zime hladnije s mogućom kišom, iako ima i mnogo sunčanih dana.

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity