TITLE

DESCRIPTION

JORDAN – charter let iz Zagreba 9.10.2014

JORDAN

DIREKTNI CHARTER LET
9-12.10.2014

9.10.2014. ZAGREB – AMMAN – MRTVO MORE – AMMAN
Okupljanje putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 min. prije polijetanja zrakoplova. Zajednička prijava na let za Amman. Slijetanje u zračnu luku Queen Alia oko 11.20 sati po lokalnom vremenu, podjela viza te obavljanje carinskih i graničnih formalnosti. Odlazak na razgled grada: Arheološki muzej, citadela, Rimsko kazalište. Nakon toga odlazimo prema Mrtvom moru koje se nalazi preko 400 metara ispod razine mora. Druga je zanimljivost da u njemu zbog visoke koncentracije soli (oko 30%) nije moguće potonuti. Bit će dovoljno vremena za kupanje i mazanje nadaleko poznatim ljekovitim blatom. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Amman. Smještaju u hotel. Večera i noćenje.
10.10.2014. AMMAN- MRTVO MORE – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA
Doručak. Odlazak autobusom u 30 kilometara udaljenu Madabu, poznatu po mozaicima. U grčkoj pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja razgledat ćemo znani mozaik Svete zemlje iz 6. stoljeća. Potom odlazimo na najsvetije mjesto u Jordanu – planinu Nebo. Vjeruje se da je ovdje posljednje Mojsijevo počivalište. Kada to vremenski uvjeti dopuste, odande se pruža pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do križarske utvrde Kerak. Nakon razgleda, slijedi vožnja prema Petri. Po dolasku, smještaj u hotel i večera. Noćenje.
11.10.2014. PETRA – (WADI RUM) – AMMAN
Doručak. Slijedi odlazak u razgled Petre. Ovo je mjesto jedinstveno zbog toga što je uklesano u 80 metara visoke crvene stijene. Zbog svoje posebnosti Petra je proglašena jednim od sedam novih svjetskih čuda te je pod zaštitom UNESCO-a. Šetnjom između stijena dolazi se do grada gdje se razgledaju Dvorana pravde, kamene grobnice, crveno pročelje Al-Khazneh (riznice). Uz doplatu, moguć je odlazak jeepovima na dvosatni izlet u pustinju Wadi Rum. Ona glasi kao jedna od najljepših svjetskih pustinja, sa svojim labirintom monolitnih vrhova koji sežu i do 1.750 m visine. Pustinjska prostranstva i pješčane dine predivni su motivi za fotografiranje. Vožnja prema Ammanu. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.
12.10.2014. AMMAN – JERASH – AJLOUN – AMMAN – ZAGREB
Doručak. Vožnja autobusom 50-ak kilometara na sjever, do Jerasha. Ovaj je grad svoje zlatno doba doživio u vrijeme vladavine Rimljana, kada se zvao Gerasa. Jedan je od najočuvanijih rimskih provincijskih gradova na svijetu. Razgled ostataka hramova (posvećenih Zeusu i Artemidi), Hadrijanovog slavoluka, korintskog stupa, hipodroma, ulice kolonada, gradskih zidina… Potom slijedi odlazak na razgled Ajlouna, spoja prirodne ljepote i genijalne arapske srednjovjekovne vojne arhitekture. Borove šume područja Ajloun-Dibbine i dvorac Ajloun (Qallat ArRabad) dali su velik doprinos Saladinovoj vojsci u pobjedi nad križarima. Nakon razgleda slijedi transfer do zračne luke Queen Alia te prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Polijetanje u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

FIRST MINUTE : 526 € (za uplate do 9.8.2014. ili do popunjenosti mjesta)
Redovita cijena aranžmana: 586 €

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 157 €

Cijena po osobi uključuje:
• prijevoz posebnim zrakoplovom na liniji Zagreb – Amman – Zagreb prema programu (ekonomska klasa)
• smještaj na osnovi 3 polupansiona u hotelima 4* (doručak i večera, pića nisu uključena)
• prijevoze klimatiziranim prijevoznim sredstvima prema programu
• razglede prema programu putovanja s uključenim ulaznicama za posjet navedenim lokalitetima
• pratitelja na hrvatskom jeziku
• pratnju lokalnih vodiča na lokalitetima koji se posjećuju tijekom putovanja
• troškove organizacije i prodaje, jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

• zrakoplovne pristojbe 157 € (podložne promjenama)
• jordansku vizu 10 JOD – cca 10 €-dobiva se po dolasku, potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja te je potrebno imati 1 slobodnu stranicu)
• 15 EUR za napojnice koje se plaćaju po dolasku u Amman (uključuje napojnicu za lokalnog vodiča, vozača i za nosače prtljage)
• ulaznice za lokalitete i objekte koji nisu navedeni u programu, obroke koji nisu uključeni u cijenu, osobne troškove tijekom putovanja
• izlaznu taksu iz Jordana (20 JOD po osobi).

Napomene: red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

Trajanje putovanja: 4 dana / 3 noći.
Minimalan broj putnika za putovanje je 150. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

NE ZABORAVITE! Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ne obvezuju Bravo putovanja d.o.o. te se primjenjuju objavljeni uvjeti otkaza putovanja.

 

Jordan: graniči sa Sirijom na sjeveru, Irakom na sjeveroistoku, Izraelom na zapadu i Saudijskom Arabijom na istoku i jugu. Glavni grad Amman ima (2.125,400 stanovnika). Najviša točka Jordana je Jabal Ram (1.734 m) dok je najniža točka Mrtvo more (-486 m). Službeni jezik je Arapski, no gotovo svi se koriste engleskim (obavezan u školama). Veći dio godine klima je suha i vruća. Zapad zemlje tijekom zimskog perioda (Studeni – Ožujak) obiluje oborinama, a u Ammanu i u gorskim predjelima tijekom zime zna i zasniježiti.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica jamčevine br. 1500-171843802 uplaćena kod Allianz osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Komentariši

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity