TITLE

DESCRIPTION

Kipar – avionom iz Beograda – first minute cijene

LIMASOL – Drugi grad po velicini, posle glavnog grada Nikozije sa oko 167 800 stanovnika, predstavlja glavnu trgovačku luku i važan turistički centar. Nalazi se u južnom delu ostrva u zalivu Akrotiri između dva anticka grada „Amatus” i „Kurion” i 69 km je udaljen od Larnake. Limasol ima najdužu obalu od svih gradova na Kipru sa dugim šetalištem duž mora. U Limasolu se nalazi jedan od najvecih tržnih centara na Kipru, kao i jedan od 4 vodena-parka. Pored mnogobrojnih plaza u samom Limasolu,dve plaze koje se isticu su: Kourion plaža (velika pescano -sljunkovita plaza, 17 km od Limasola.Pored plaze se nalaze ostaci antickog grada Kurion),Ladies Mile nalazi se 4 km od Limasola,peščano-sljunkovita plaža je idealna za ljubitelje veslanja i jedrenja na dasci.
LARNAKA – Treći grad po velicini sa oko 75 000 stanovnika i druga važna luka. Nalazi se na jugoistocnoj obali i najstariji je grad na ostrvu a ujedno i luksuzno letovalište u ciju luku dolaze turisti sa skupim jahtama. Plaže u Larnaki privlace svake godine veliki broj turista. Veliki broj plaža nagradjene su plavom zastavicom što doprinosi kvalitetu plaža. Guvernerova plaza je veoma poznata u ovom delu ostrva, nalazi se na pola puta izmedju Larnake i Limasola. Peščana plaža sa stenovitim delom idealna je za ljubitelje ronjenja.
AYIA NAPA- Nalazi se na jugoistočnoj obali, 8 km od Protarasa u blizini rta Greko, oko 37 km od Larnake. Poznato je po predivnim belim pešcanim plažama nosiocima plave zastave EU, zbog kristalno providne trkizne vode i sadržaja koje nude. Pored porodičnog letovališta, ovo mesto je poslednjih godina postalo i prestonica zabave sa preko 150 barova i diskoteka, pa je poznato pod imenom „Kiparska Ibica”. Posetioci imaju priliku da uživaju u mnogobrojnim sportovima na vodi poput jedrenja, surfovanja a takođe je i omiljeno mesto ljubiteljima ronjenja. Najveci vodeni park u Evropi nalazi se u Aja Napi.
Nissi plaza je najpoznatija plaža u Aja Napi, nalazi se na oko 3km od centralnog trga. Ova plaža je veoma popularna kod mlađih ljudi zbog žurki koje se održavaju nekoliko puta nedeljno u toku letnje sezone. Plaža je dobro zaklonjena od vetra i olakšava uživanje u svim vodenim sportovima. Na samo 400 m istočno od nje nalazi se manja plaža Sandy Bay koja je idealna za porodice sa decom zbog kristalno čiste i relativno plitke vode takođe dobro zaštićene od vetra.

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity