TITLE

DESCRIPTION

Majorka – Ljeto 2018 – avionom iz Beograda !

Obale sunca, peska i flamenka zovu da dođete i otvorite se za svet drugačiji od onog iz kojeg dolazite.
Majorka se nalazi u Sredozemnom moru kao deo arhipelaga Balearska ostrva kome između ostalih pripada i poznato ostrvo Ibiza.
Ime Majorka potiče od latinske reči insula maior što znači „veliko ostrvo”. Zato i nije prevelika slučajnost činjenica da je najveće ostrvo u Španiji.
Od druge polovine 20.veka smatra se sinonimom masovnog tirizma.
Spoj prostranih borovih šuma, kamenih plaža na zapadu, prelepih uvala na istoku i dugih peščanih plaža na severu i jugu, čini Majorku ostrvom raznovrsnih uzavrelih dešavanja.
Poseban izazov za surfere su plaže na severu gde vetar neprestano duva, dok plaže na jugu predstavljaju pravi izbor za one koje bi želeli da uživajući na bisernom pesku dožive jedan od najlepših zalazaka sunca, možda baš na Es Trenč plaži.
Lepotu koju ovde osetite vratićete sa sobom kao dragocenu sadnicu koja će se primiti na vašem tlu i zato krenimo na putovanje kroz čitavu Majorku!
Palma de Majorka je glavni a ujedno i najveći grad istoimenog ostrva.
Većina stanovništva ostrva živi upravo u ovom mondenskom mestu.
Nalazi se na južnoj obali i najveća je luka na ostrvu. Uske ulice starog grada, impozantna gotska katedrala La Seu i prelepi dvorac Beljver odišu posebnim šarmom starih vremena.
Veliki je izbor luksuznih hotela i vila tako da vam je ugodan smeštaj zagarantovan kao i prevoz – međunarodni aerodrom Son Sant Džoan je udaljen 8 km od grada.
Cala d'Or je letovalište udaljeno od Palme oko 70 km. Sastoji se od nekoliko manjih uvala ( Cala Llonga, Cala Egos, Cala Gran, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena) koje imaju plažice sa belim peskom, okružene stenama i pogled ka kristalno čistom moru.
Velika marina, mnoštvo restorana, barova i kafića a takođe i veliki broj prodavnica je za hedoniste savršen izbor za izuzetno prijatno letovanje jer mogu da uživaju u dugim šetnjama ali i izlascima koji se završavaju oko ponoći.
Upravo zato se preporučuje porodicama sa decom i turistima koji žele miran odmor.
Istočno od grada Palme proteže se Playa de Palma od Kan Pastilje pa sve do Arenala. Tipična je turistička oblast sa velikim brojem hotela, apartmana, kafića, restorana, prodavnica, barova i klubova koji stvaraju neverovatno veselu i šaroliku atmosferu.
Dobra zabava vas očekuje-mogu vam potvrditi nemački turisti koji ovde preovlađuju.
Do malog ribarskog mesta Can Pastilla možete otići gradskim prevozom iz Palme. Primamljivo je turistima upravo zbog te male udaljenosti od glavnog grada. Posebno Nemcima, Englezima i lokalnom stanovništvu koji po svemu sudeći vole letnju vrevu.
Za putnike koji žele da osete čari luksuza tu je letovalište Illetas, nastalno na strmim stenovitim obroncima.
Posedujesmeštaje više kategorije u luksuznim hotelima ili privatnim vilama sa sopstvenim izlazima na more, obično stenovitim obalama.
Nikako ne smete propustiti izlazak u jedan od najekskluzivnijih „chill-out u beach bar”-ova na Majorci – klub/restoran „Virtual” koji se uveče pretvara u diskoteku za odabranu klijentelu.
Ništa manje ekskluzivno letovalište je i Portals Nous. Vrhunski restorani, jahte sa kojim možete otići do dve poznate peščane plaže kao i prodavnice sa firmiranom robom za predstavnike svetskog džet seta čine boravak u ovom mestu nezaboravnim.
Torrenova je veliki rt između Magalufa i Palma Nove i zbog činjenice da ne postoji vidljiva granica između ova 3 mesta, gosti hotela su u mogućnosti da biraju peščanu plažu na kojoj će se kupati.
Nude vam aktivan odmor jer pored restorana, kafića i barova poseduju bogatu ponudu diskoteka, noćnih klubova i šou programa „Pirates”. Dobra zabava i kupanje za sve, bez obzira na godine.
Kao završetak dugačkog peščanog pojasa Plaja de Palme nalazi se gusto naseljeno mesto El Arenal u kome preovlađuju hoteli sa 2* i 3*. Za one putnike kojima je osim kupanja i sunčanja bitna i zabava obradovaće ih činjenica da se na obodu mesta nalazi veliki Aquacity.
Za razliku od ostalih mesta Majorke Santa Ponsa, na jugozapadnoj obali, je osim što je turističko mesto i gradić u kome lokalno stanovništvo živi tokom čitave godine.
Dugačka peščana plaža sa malo prirodne hladovine i kolonijom papagaja koji veselo lepršaju s drveta na drvo upotpuniće vam doživljaj letovanja.
Paguera i Camp de Mar se mogu svrstati u mesta pogodna za mirniju varijantu odmora.
Dobro su povezani javnim prevozom sa mestima koja su udaljena samo nekoliko kilometara.
Slobodno vreme u nakon kupanja na prelepim peščanim plažama mozete da provedete u trgovačkoj ulici paralelnom sa obalom.
Mogu se naci razni sadržaji u toku dana i večeri, ali ako želite zabavu tokom cele noći posetite Megaluf.
Ovde se nebo ogleda u moru kao u ljubavnoj pesmi i pruža mu svoju lepotu primajući natrag lepotu mora. Neka se deo te lepote ugradi u vas, kao vaša lična razglednica koju ćete doneti u vaš dom.

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity