TITLE

DESCRIPTION

MAROKO – charter let iz Zagreba, polazak 8.10.2014. EUR

Maroko
Casablanca – Rabat – Meknes – Fez – Marrakech

Direktni – charter let
8.-12.10.2014.
1. dan ZAGREB – CASABLANCA
Okupljanje putnika u Zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijepodnevni let posebnim zrakoplovom na izravnom letu za Casablancu. Slijetanje te obavljanje graničnih i carinskih formalnosti. Dobrodošlicu će nam poželjeti lokalni agent te povesti u panoramski razgled Casablance: glavna tržnica, Anfa – rezidencijalna četvrt, razgledi izvana džamije Hasana II. i Kraljevske palače, Trg Muhameda V, obala Ain Diab. Potom slijedi
smještaj u hotel i večera. Noćenje.

2. dan CASABLANCA – RABAT – VOLUBILIS – MEKNES (270 km)
Doručak. Slijedi vožnja prema glavnom gradu Maroka – Rabatu. Panoramski razgled grada otkrit će nam Hasanovu kulu, Kraljevsku palaču, Mauzolej kralja Muhameda V, Kasbah Oudayu. Slijedi razgled rimskih ostataka u Volubilisu. Nastavljamo prema „marokanskom Versaillesu“–Meknesu, kojega okružuju zidine duge 40 km. Razgledat ćemo veličanstvena vrata Bab Al Mansour te staru gradsku jezgru (u arapskom svijetu znanu kao medina). Slijedi odlazak u hotel, večera i noćenje.

3. dan MEKNES – FEZ (70 km)
Doručak. Vožnja prema Fezu, najstarijem marokanskom kraljevskom gradu osnovanom u 8. stoljeću. Razgledat ćemo džamiju Kairouine, islamsku školu Medersa Attarine, fontanu Nejjarine, Mauzolej utemeljitelja grada Moulay Idrissa, bojaonicu kože, Fez Jdid. Prošetat ćemo živopisnim uličicama srednjovjekovne medine i cjenkati se na tradicionalnim tržnicama – soukovima. Slijedi odlazak u hotel, večera i noćenje.

4. dan FEZ – BENI MELAL – MARRAKECH (500 km)
Doručak. Odlazak u berbersko mjesto Immouzer du Kandar. Na obroncima Atlasa posjetit ćemo Ifrane, marokansko skijalište te poljoprivredni kraj čije je središte Beni Melal. U kasnim poslijepodnevnim satima stižemo u Marrakech, grad utemeljen u 11. stoljeću. Fascinantan je to grad crvene boje, okružen snježnim planinskim vrhovima. Razgled trga Djemaâ El Fna gdje svakodnevno nastupaju brojni artisti (plesači, svirači, gutači vatre, žongleri, akrobati i krotitelji zmija) te džamije Koutoubija. Smještaj u hotel i večera. Za navečer predlažemo (uz doplatu) odlazak na večeru u lokalni restoran i show Fantasia. Noćenje.

5. dan MARRAKECH – CASABLANCA (250 km) – ZAGREB
Doručak. Nastavljamo razgled Marrakecha: vrtovi Menara, palača Bahia, grobnice dinastije Saadita. Ulice čine svojevrstan labirint, a šetnja njima vodi nas do živopisnih tržnica. Potom odlazimo do zračne luke u Casablanci. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u večernjim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima ili ranim jutarnjim satima slijedećeg dana.

Cijena aranžmana po osobi : 551 €

FIRST MINUTE: 459 € (za uplate do 8.8.2014. ili do popunjenosti mjesta)
Obavezna doplata: pristojbe zračnih luka 157 € (podložne promjenama).

Cijena po osobi uključuje:
• prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
• smještaj u hotelima 4* (dvokrevetne sobe) na osnovi polupansiona
• autobusni prijevozi prema programu
• izlete i razglede prema programu, (ulaznice za objekte koji se posjećuju su u cijeni aranžmana osim Džamije Hasana II)
• pratitelja na putovanju
• jamčevinu i troškove organizacije putovanja.
Cijena ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe 1.195 kn
• večera uz show Fantazia – Chez Ali 360 kn po osobi
• doplatu za jednokrevetnu sobu 680 kn
• napojnice za lokalne vodiče i vozače (35 €).

 

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAPOMENA: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Bravo putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Najmanji broj putnika: 150
Trajanje putovanja: 5 dana / 4 noć

Maroko je Kraljevina. Maroko ima površinu od 4458.730 km2 i 32,209.101 stanovnika. Većina stanovnika berberskoga je podrijetla, premda su u gradovima i središnjim dijelovima posve arabizirani (65%), a u gorskom dijelu i na jugoistoku sačuvali su jezik i kulturu (33%). Glavni grad je Rabat (1,390.000 stanovnika).
Geografski položaj: Maroko se nalazi u S. Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora
Jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački.
Religija: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), a ima oko 50.000 katolika.
Klima: na sjeveru je sredozemna klima, u unutrašnjosti stepska, s druge strane Antiatlasa i na krajnjem jugu pustinjska. Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD). Dijeli se na centime. Novčanice su u apoenima do 200 dirhama, a kovanice od 1, 2, 5 i 10 dirhama.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica jamčevine br. 1500-171843802 uplaćena kod Allianz osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.

 

Komentariši

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity