TITLE

DESCRIPTION

Nova godina u Istanbulu – Avionom iz Beograda

Grad koji leži na obalama Mramornog mora i Bosforskog moreuza, svojim položajem spaja evropski i azijski kontinent i po tome je jedinstven. Neki ga još nazivaju „vratima istoka“, a zahvaljujući istorji dugoj 3000 godina ima mnogo toga da ponudi posetiocima. Slikovite džamije, palate, kupatila i muzeji čine ovaj grad nezaboravnim.

POLAZAK : 30.12.2015.     TK 1082     09.30-12.25
POVRATAK :02.01.2016.     TK 1083     18.35-19.15

Program putovanja:
1.dan (sreda 30.decembar) Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Eurojet-a 1102, u 07.30. Let za Istanbul (TK 1082) u 09.30. Dolazak u Istanbul u 12.25. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog u kome se nalazi četvrt Galata, poznata po istoimenoj kuli iz 1348. godine, most Galata, centralni gradski trg Taksim oko koga se nalaze brojni restorani i prodavnice, Trg Sultanahmet na kome se nalazi čuvena Aja Sofija, nekadašnja bazilika koja je pretvorena u džamiju, Plava džamija sa svojih šest minareta ukrašena plavim porcelanom po kome je i dobila ime, Hipodrom. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan (četvrtak 31.decembar) Doručak. Fakultativni poludnevni obilazak Sultanahmeta gde se nalaze najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti Istanbula, svedoci značaja, slave i moći ovog grada kroz vekove. Obilazak Antičkog hipodroma gde tri originalna antička spomenika i danas stoje – Egipatski obelisk, Konstantinov stub i Zmijski stub; obilazak Plave Džamije – džamije Sultana Ahmeta, Aja Sofije – nekada najveće crkve na svetu koja je danas muzej i Topkapi palate – palate iz koje su 400 godina vladali otomanski sultani. Obilazak se završava ispred Kapali čaršije. (Cena izleta: 55 €). Individualni doček Nove Godine. Noćenje.
3.dan (petak 01.januar) Doručak. Celodnevni izlet koji uključuje krstarenje Bosforom iz luke Eminonu koja se nalazi u istorijskom evropskom delu Istanbula, a potom iskrcavanje na azijskoj strani u luci kod Bejlerbej Palate, odlazak autobusom na vidikovac Čamlidža na azijskoj strani Istanbula i slobodno vreme u Bagdat ulici dugoj 8 km poznatoj po velikom broju kafića, restorana, prodavnica poznatih svetskih marki… Povratak u hotel autobusom iz azijskog dela Istanbula u evropski deo preko Bosforskog mosta. (cena izleta: 55 €)  Noćenje.

4.dan (subota 02.januar) Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili mogućnost fakultativnog poludnevnog obilaska Dolmabahče palate (cena izleta 49 eur). Odlazak tramvajem. U zakazano vreme transfer iz hotela do aerodroma. Let za Beograd kompanijom Turkish Airlines (TK 1083) u 18.35. Dolazak u Beograd u 19.15. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

Hotel  HAMIDIYE 3* Laleli

Promo cena za rezervacije do 01.11. : 275 €
Cena paket aranžmana po osobi: 295 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 95 €

Cena aranžmana uključuje:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd sa Turkish Airlines-om
-Smeštaj u hotelu Hamidiye 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
-Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu prema programu uz asistenciju vodiča na srpskom
-Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku
-Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

-Aerodromske takse (oko  107  € na dan objavljivanja programa) – plaćanje u agenciji u dinarima (cena je podložna promeni)
-Fakultativne izlete po programu

OPIS HOTELA
Hotel HAMIDIYE  3*,   www.hamidiyehotel.com
Hotel se nalazi u starom delu grada, blizu Velikog Bazara i na pešačkoj udaljenosti (oko 2km) od većine glavnih gradskih atrakcija: Aja Sofije, Plave Džamije, Topkapi palate. Hotel ima 200 soba sa kupatilom, klima uređajem, TV-om, telefonom, WIFI, mini-barom i fenom za kosu. U okviru hotela se nalaze bar i restoran. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity