TITLE

DESCRIPTION

Provansa – Francuska čarolija boja, mirisa i okusa – 13.04., 27.04., 21.06. 2017.

Nica – Avignon – Nîmes – Tarascon – Pont du Gard – Arles – Camargue – Aix En Provence – Gordes – Abbaye de Senanque – Cannes – Saint-Paul-de-Vence

1. dan: ZAGREB – NICA/OKOLINA

Polazak autobusa s Autobuske stanice Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad ligurske do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Nicu u ranim večernjim satima. Moguć odlazak s vodičem putovanja u večernju šetnju starim gradom u Nici. Smještaj u hotel u Nici/okolini. Noćenje.

2. dan: NICA – AIX EN PROVENCE – GORDES – ABBAYE DE SENANQUE – AVIGNON

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u unutrašnjost Provanse prema negdašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Razgled stare gradske jezgre pune atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau – Place Albertas – gradska vijećnica – Katedrala sv. Spasitelja. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu tipičnih provansalskih suvenira ili poznati slatkiš callisons. Poslijepodne se putovanje nastavlja prema Gordesu, jedan od skrivenih gradova Provanse koji se smjestio na hridi odakle se vidi cijeli Luberon. Zatim se spuštamo u kotlinu u kojoj se smjestio slavni romanički samostan i crkva oko koje su zasađena lavandina polja /polja cvatu u lipnju i srpnju/, fotografija koja resi mnoge brošure i knjige o Provansi. Fotografiranje ispred samostana je obvezno a kupovina knjiga i suvenira u samostanskoj suvenirnici primamljiva. Nakon razgleda i kupovine odlazak prema Avignonu. Smještaj u hotel na području Avignona. Noćenje.

3. dan: AVIGNON – TARASCON – NÎMES – PONT DU GARD – AVIGNON

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po Provansi. Prva postaja je Tarascon, grad dobrog kralja Renea. U Tarasconu se nalazi impozantni dvorac dobrog kralja Renea, spomenik zmaju kojeg je pripitomila sv. Marta i kuća provansalskog viteza Tartarina od Tarascona kojeg je u svojim djelima opisao Alphonse Daudet. Put nas dalje vodi u Nimes, jedan od najvažnijih galsko-rimskih gradova, a danas grad za kojeg sami Francuzi kažu da je jedan od najugodnijih francuskih gradova za život. Po dolasku razgled Nimesa: Arena, Maison Carre, Caree d'Art, romaničkoj katedrali posvećenoj Majci Božjoj i sv. Kastoru, trgovima Place de Marche i Place des Herbes. Slobodno vrijeme za individualne razglede i ručak. Zatim se posjećuje Pont du Gard, najočuvanija građevina iz rimskog perioda koja je služila kao most i akvadukt, a danas je jedan od najposjećenijih francuskih spomenika. Odlazak u Avignon, jedan od najljepših gradova Provanse, grad povijesti i umjetnosti poznat i kao „papinski grad“, ime koje zahvaljuje svom statusu iz 14. stoljeća. Danas je Avignon poznat i kao kazališni grad jer se u njemu svako ljeto odvija jedan od najpoznatijih europskih kazališnih festivala. Avignon nas očekuje okružen zidinama u dužini od 4,5 km. Na popis mjesta svjetske baštine u Europi, u sklopu stare jezgre Avignona, svrstana je Papinska palača, njezin episkopalni kompleks i Avignonski most. Na trgu Place de l'Horloge smjestila se Gradska vijećnica i brojni restorani. U blizini se nalazi i nekoliko muzeja od kojih je Musee Calvet najpoznatiji kao i nekoliko crkava od kojih je najzanimljivija crkva sv. Petra. Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za osobne potrebe. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: AVIGNON – ARLES – LA CAMARGUE-SAINTES-MARIES-DE-LA-MER – CANNES/OKOLINA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Arles na rijeci Roni, grad kojeg krase mnogobrojni rimski spomenici i po ljepoti poznate Arlezijanke. Po dolasku u Arles, grad u kojem se danas odvija najpoznatiji fotografski festival u Francuskoj i gdje se nalazi najpoznatija škola fotografije, slijedi razgled grada: Katedrala St. Trophime – gradska vijećnica iz 17. st. – rimska Arena – Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“, slikara koji je proveo dio života u Arlesu i u tom gradu bio najproduktivniji tijekom svog života, tu je npr. naslikao i svoju poznatu sliku „Suncokreti“, a imao i glasovitu epizodu s Paulom Gauguinom). Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak puta po Provansi vožnjom po najromantičnijem području Provanse, području nacionalnog parka La Camargue, kraj delte rijeke Rone, s očuvanim biljnim i životinjskim svijetom, slanim močvarama, konjima i ružičastim plamencima. Posjet mjestašcu na obali mora, Saintes-Maries-de-la-Mer, mjestu hodočašća i štovanja crne Sare, svetice zaštitnice Roma, služavke Marije Magdalene koja se tu iskrcala šireći kršćanstvo u 1. stoljeću. Kraće slobodno vrijeme za kavu i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje kroz lijepe planinske pejzaže unutrašnjosti Provanse prema sredozemnoj obali i Cannesu. Dolazak u Cannes. Šetnja do Festivalske palače. Slobodno vrijeme za uživanje na Croisetti. Odlazak u hotel u večernjim satima. Smještaj u hotel na području Cannesa/okoline. Noćenje.

5. dan: CANNES – ST.-PAUL-DE-VENCE – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do najljepšeg sela Provanse, mjesta inspiracije brojnih umjetnika, mjestašcu Saint-Paul-de-Vence. Saint-Paul je desetljećima meka i utočište slavnih francuskih umjetnika, mnogi su tu imali svoje ljetne adrese, a neku su se tu i vjenčali: slavni Yves Montand i Simone Signoret. Šetnja glavnom ulicom utvrđenog mjesta s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen slavni slikar i stanovnik mjesta, Mark Chagall. Kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/ Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 320 EUR / 335 EUR

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 185 EUR
POMOĆNI LEŽAJ NA OVOM PROGRAMU NA UPIT!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, vodiča, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 1 noćenja s doručkom u Nici/okolini, 2 noćenja s doručkom na području Avignona i 1 noćenja s doručkom na području Cannesa/okoline, sve razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje, izložbe i kulturno-istorijske spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove ličnih narudžbi.

NAPOMENA: Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity