TITLE

DESCRIPTION

Red Bull Air Race World Championship 12.-13. Aprila 2014. Rovinj

Nakon tri godine pauze, najekstremnije svjetsko natjecanje Red Bull Air Race, u kalendar za 2014. godinu uvrštena je nova utrka koja ovo najbrže avijatičarsko natjecanje na svijetu po prvi put u svojoj istoriji  dovodi u Hrvatsku, i to prekrasni turistički dragulj Jadranske obale – Rovinj.

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo okuplja najbolje svjetske pilote, koji uz kombinaciju brzine, preciznosti i vještine u potpunom motosportskom iskustvu, izuzetno brzim i okretnim avionima upravljaju između 25 metara visokih vazdušnih vrata. Posljednja dva naslova šampiona pripala su Paulu Bonhommu, a za svoj treći uzastopni naslov u sportu velikih brzina i niskih nadmorskih visina Britanac će se boriti protiv 11 vodećih svjetskih pilota iz devet zemalja.

Izazovna letačka staza u Rovinju bit će postavljena uz sjevernu obalu, u neposrednoj blizini starogradske jezgre,čime će ova utrka dobiti spektakularnu kulisugdje će hiljade gledaoca svjedočiti dosad neviđenom aero spektaklu u Hrvatskoj. „Staza će biti prepuna tzv. G zavoja, a najveći izazov bit će nam bura“, rekao je Pla, misleći pritom na zapuhe vjetra sa sjevera koji često uzrokuju probleme duž istočne Jadranske obale, ali i u čitavoj regiji. „Ako bude vjetra, utrkivat ćemo se u teškim vremenskim uvjetima“, dodao je Pla. Bit će to prva utrka na Sredozemnom moru nakon finala sezone 2009., koje je održano u Barseloni.

hotel_1

Komentariši

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity