TITLE

DESCRIPTION

U Španiji rekordnih 60,4 miliona turista u 2013. godini

U Španiji je prošle godine boravilo rekordnih 60,4 miliona turista, pošto se krizom pogođena zemlja okrenula turizmu kako bi izašla iz ekonomskih poteškoća, saopštilo je jedno udruženje turističkih agencija Ekseltur.

Potpredsednik tog udruženja, Hose Luis Soreda, kaže da je uspešna turistička sezona pre svega rezultat spoljne tražnje, dok je domaća tražnja oslabila, budući da je svaki četvrti Španac bez posla.

-Prošlogodišnja nestabilnost u Egiptu i svrgavanje islamističkog predsednika Muhameda Morsija izgleda da su doprineli povećanju popularnosti Španije među strancima – izjavio je Soreda, i dodao da je Egipat od juna prošle godine izgubio 2,5 miliona turista, dok je Španija zabeležila rast u dolascima od tri miliona.

Prema rečima Sorede, najbrojniji turisti iz inostranstva u 2013. godini bili su Britanci, Nemci i Francuzi. Španija je u 2012. godini, prema podacima Svetske turističke organizacije, imala 57,7 miliona turista, zbog čega je bila četvrta najposećenija turistička destinacija na svetu, odmah iza Kine.

Izvor :  Blic

Komentariši

Poslovnica Banja Luka

PRATI NAS NA FACEBOOKU:

AgencijaNova © Copyright | 2018 | Sva prava pridržana. Svako neovlašteno kopiranje i prikazivanje sadržaja je strogo zabranjeno. Powered by Codexity