Grupno krstarenje Kraljevski mediteran 08.09.2024.

Opis aranžmana

Španija – Italija – Francuska
KRSTARENJE „Kraljevski Mediteran“
brodom CUNARD Queen Victoria

Barselona – Sardinija – Korzika – Sicilija – Napulj – Rim
Termin putovanja 08 – 17. septembar 2024.
Polazak iz Beograda – 08. septembar 2024.
Paket aranžman avion + brod + hotel (10 dana, 9 noćenja)

 

Grupno krstarenje Kraljevski mediteran
Dan Luka
1. dan Ponedeljak, 09. sep. Barselona – Španija
2. dan Utorak,  10. sep. Dan na moru
3. dan Sreda, 11. sep. Algero/Sardinija – Italija
4. dan Četvrtak,  12. sep. Ajačio/Korzika – Francuska
5. dan Petak, 13. sep. Dan na moru
6 .dan Subota, 14. sep. Mesina/Sicilija – Italija
7.dan Nedelja, 15. sep. Napulj – Italija
8.dan Ponedeljak, 16. sep. Ćivitavekija/Rim – Italija

First minute za rezervacije do 15.05.2024. 

Cena u EUR po osobi
u izabranoj kabini
Odrasle osobe od 18-99 g. Deca od 2-17.99 g Deca 0-1.99 g.
1/2 3. i 4.

osoba

1/1 I i II dete

u 1/3, 1/4

I i II dete

u 1/3, 1/4

 Britanija – Unutrašnja kabina 1.789

1.589

NA UPIT 2.441
2.241
 

NA UPIT

NA UPIT
Britanija – Prozorska kabina 1.989
1.789
NA UPIT 2.641
2.441
Britanija – Balkonska kabina 2.089
1.889
NA UPIT 2.741
2.541

Brod Kraljica Viktorija je poznata po svojoj eleganciji i svom gracioznom sjaju. Njeni jedinstveni objekti su među najsavremenijim koje ćete naći, a ipak ima poseban ambijent koji podseća na prošlost sjajnih brodova. Sa luksuznim mermerima, drvetom i bogatim tkaninama ona odiše elegancijom i obožavaju je i posada i putnici.

Kraljica Viktorija je dizajnirana kao moderan klasik, kroz koju se reflektuje bogata istorija, nasleđe i tradicija kompanije Cunard. Brod odlikuju grandioznei zajednički prostori, široke stepenice, blistavi kristalni lusteri, složeni mozaici, bogate drvene obloge i prostrane otvorene palube.

Uzbudljive inovacije na brodu uključuju prve pozorišne lože u stilu West Enda na moru, prva okeanska dvospratna biblioteka i velika zimska bašta kompletno pokrivena sa staklenim krovom na uvlačenje.

 

• Unutrašnja kabina Britanija – Kabina je veličine oko 15 m² i mogu se smestiti do 4 osobe ( 2 kreveta i dva dodatna spratna kreveta na spuštanje). Kabina poseduje kupatilo sa tuš kabinom, Sat TV, centralni klima uređaj, telefon, set za pripremanje kafe, bade mantil i papuče, sef.

• Prozorska kabina Britanija – Kabina je veličine oko 17 m² i mogu se smestiti do 4 osobe ( 2 kreveta i dva dodatna spratna kreveta na spuštanje). Kabina poseduje kupatilo sa tuš kabinom, Sat TV, centralni klima uređaj, telefon, set za pripremanje kafe, bade mantil i papuče, sef.

• Balkonska kabina kabina Britanija – Kabina je veličine oko 22 m² i mogu se smestiti do 4 osobe ( 2 kreveta i dva dodatna spratna kreveta na spuštanje). Kabina poseduje kupatilo sa tuš kabinom, Sat TV, centralni klima uređaj, telefon, set za pripremanje kafe, bade mantil i papuče, sef.

Dress kod

Svako veče na brodu, posle 18 časova, molimo vas da u većini restorana, barova i zabavnih objekata nosite elegantnu ili gala večernju odeću.
Deca mlađa od 18 godina nemaju kodeks oblačenja, ali treba da se pridržavaju kodeksa oblačenja gde je to moguće.

Naravno, ako više volite da svoje večeri provodite u opuštenijoj odeći, izbor ležernih restorana i mesta za zabavu uvek je na raspolaganju za vaše uživanje. Slobodno se obucite opušteno dok posećujete bilo koje od sledećih mesta na brodu: Kings Court, Lido bife (uključujući Al Fresco), Golden Lion, Casino, Carinthia Lounge, Vinter Garden, Garden Lounge, Iacht Club i G32.
Farmerke koje nisu pocepane su prikladne, ali posle 18:00 uzdržite se od nošenja šortsova, sportske odeće, kupaćih kostima ili majica bez rukava van teretane, spa centra i prostora na palubi.

Većina gostiju koji putuju kompanijom Cunard prihvataju priliku da noću pređu na pametnu odeću. To ne znači da se od vas očekuje da nosite haljinu ili sako za večeru svake večeri. Pametna odeća jednostavno znači košulju i pantalone, suknju i gornji deo ili koktel haljinu. U suštini, izaberite nešto u istom stilu kao što biste nosili u elegantnom restoranu ili pozorištu u posebnoj prilici.

Najmanje dva puta na sedmonoćnom putovanju organizuju se gala večeri, gde de ood vas očekuje da poštujete povišeni kodeks oblačenja. Opet, vaš je izbor da li ćete učestvovati u ovim večerima ili ne. Mnogi gosti biraju da plove Cunard brodovima upravo zato što se raduju ovim događajima.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan, 08. sep. NEDELJA : BEOGRAD – SRBIJA, BARSELONA – Španija
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre poletanja aviona. Poletanje za Barselonu predviđeno je za 17.10h, let JU 584. Sletanje u Barselonu u 19.50h. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela Viladomat 3* (ili hotel slične kategorije) u Barseloni. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2. dan, 09. sep. PONEDELJAK : BARSELONA – ŠPANIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Barselona je glavni i najveći grad Katalonije i najveća luka Španije: Kolumbov spomenik, vidikovac Barselone – Montžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Gracia, čuvene Gaudijeve gradjevine – kuće Batljo i Pedrera, katedrala Sagrada Familia, La Rambla… Nakon razgledanja odlazak u luku Barselone i ukrcavanje na. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje sa brodom. Brod isplovljava iz luke u popodnevnim satima. Večera. Večernja animacija. Noćenje.
3. dan, 10. sep. UTORAK: DAN NA MORU
Doručak. Brod polovi u pravcu Sardinije. Slobodno vreme za uživanje u plovidbi i ugođajima broda Queen Victoria. Cunard Queen Victoria predstavlja luksuzni brod u art deco stilu. Porinut 2007. godine kao 2. po redu brod sa istim nazivom, nastavak je čuvene tradicije u izgradnji jedinstvenih putničkih brodova. Sam podatak da je na inauguraciji broda prisustovala tadašnja vojvodkinja od „Cornwall-a“, a sadašnja kraljica Engleske Kamila govori o kvalitetu Brodske kompanije i samog broda. Spoj inovativnih rešenja i tradicije su rezultirali specifičnom ugođaju i kvalitetu koji je jedinstven za ovu brodsku kompaniju. Treba napomenuti da brodska kompanija Cunard ima tradiciju dugu 180 godina. Elegantni brodski trup crne boje i crveni dimnjak postali su simbol za luksusna krstarenja širom sveta. Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.
4. dan, 11. sep. SREDA: SARDINIJA – ITALIJA
Doručak. Pristajanje broda u luku Algero u prepodnevnim satima. Algero je grad na zapadnoj obali Sardinije i jedan je od najlepših gradova ovog ostrva. Od znamenitosti treba posetiti: Katedralu Santa Maria, tvrđavu Kastelo, istorijski centar grada, Arheološki muzej. U blizini grada se nalazi nacionalni park Gennargentu. Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je u popodnevnim satima. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

5. dan, 12. sep. ČETVRTAK: AJAČIO, KORZIKA – FRANCUSKA
Doručak. Brod uplovljava u luku u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ajačio je glavni grad ostrva Korzika. Od znamenitosti svakako treba posetiti glavni gradski trg, palatu Froš, muzej Freš, katedralu Notr Dam, glavnu pijacu na otvorenom… Povratak na brod. Brod isploljava iz luke u popodnevnim satima. Večera. Večernja animacija. Noćenje.
6. dan, 13. sep. PETAK: DAN NA MORU
Doručak. Brod plovi u pravcu Sicilije. Slobodno vreme za uživanje u brodskim prostorima. U toku boravka na brodu Queen Victoria, putnici mogu da uživaju u otvorenom bazenu, raznim radionicama, tenisu, mini golf terenima, bogatoj brodskoj literaraturi i zabavnom programu koje organizuje iskustan tim animatora… Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.
7. dan, 14. sep. SUBOTA: MESINA, SICILIJA – ITALIJA
Doručak. Pristajanje broda u luku Mesina. Od znamenitosti svakako treba posetiti: Katedralu u Mesini, trg sa fontanom Duomo, atronomski sat… Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Taorminu. Taormina je slikoviti grad smešten na itočnoj obali Siciliji sa pogledom na Tirensko more i vulkan Etnu. Od znamenitosti treba obići: grčko – rimski amfiteatar, vrtove Taormine, glavnu ulicu Corso Umberto, baroknu crkvu San Đuzepe. Povratak na brod. Brod isploljava iz luke u popodnevnim satima Večera. Večernja animacija. Noćenje.
8. dan, 15. sep. NEDELJA: NAPULJ – ITALIJA
Doručak. Pristajanje broda u luku Napulj u prepodnevnim satima. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. U Napulju svakako treba posetiti: zamak Nuovo, Kraljevska palata, trg Naroda, teatar San Karlo, via Toledo… Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je u popodnevnim satima. Večera. Večernja animacija. Noćenje.
9. dan, 16. sep. PONEDELJAK: ĆIVITAVEKIJA, RIM – ITALIJA
Brod pristaje u luku Ćivitavekija u jutarnjim satima. Doručak. Napuštanje broda. Transfer autobusom do centra Rima. Obilazak glavnog i najvećeg grada Italije, centra kulturnih i zabavnih dešavanja. Panoramsko razgledanje znamenitosti: Vatikanski grad, Hadrijanov zamak Sv. Andjela, Trastevere, Koloseum, Trg Venecija, Fontana di Trevi, Španske stepenice… Transfer do hotela. Slobodno vreme ya individualne aktivnosti. Noćenje
10. dan, 17. sep. UTORAK: ĆIVITAVEKIJA, RIM – ITALIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak na aerodrome je predviđeno za 14.30h. Poletanje aviona je predviđeno za 18.30h let W6 4032, sletanje na Beogradski aerodrom je u 20.15h. Kraj programa.

 

Cijena aranžmana obuhvata :

Krstarenje (8 dana / 7 noći) kruzerom CUNARD QUEEN VICTORIA na relaciji Barselona (Španija) – Sardinija (Italija) – Korzika (Francuska) – Sicilija (Italija) – Napulj (Italija) – Ćivitavekija (Italija).
• Avio prevoz na redovnoj liniji Air Srbije JU 584 Beograd – Barselona, i Wizz Air-a W6 4032 Rim – Beograd sa uključenim prtljagom do 20kg i ručnim prtljagom do 8 kg;
• 1 noćenje u hotelu 3* u Barseloni prema programu;
• 1 noćenje u hotelu 3* u Rimu prema programu;
• Obavezne napojnice (vrednost 84 €);
• Smeštaj u dvokrevetnim izabranim kabinama tokom krstarenja;
• Autobuski transferi u Barseloni i Rimu prema programu;
• Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok). Svi obroci se služe ili po sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
• Obavezne lučke takse (vrednost 140 €);
• Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove žive muzike, disko club, karaoke…
• Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;
• Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
• Uslugu predstavnika agencije – vodiča, tokom putovanja;
• Troškove organizacije i realizacije putovanja.

 

Cijena aranžmana ne obuhvata :

 

• Gradsku komunalnu taksu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noći po osobi;
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Plaća se u agenciji. U slučaju korišćenja lekarskih usluga na brodu, plaćanje se vrši na licu mesta a refundacija se vrši po povratku, kod osiguravajuće kuće;
• Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojima se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;
• Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji lokalnog partnera ili Brodara (informacija na info desk-u broda). Cene fakultativnih izleta kreću se od 60 do 200 eura po osobi po izletu. Detaljan program i cenovnik izleta biće dostupan 10 dana pre polaska na putovanje;
• Korišćenje sportskog terena na brodu;
• Korišćenje mini bara u kabini i hotelima;
• Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u eurima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
• Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama…

HOTEL:
Hotel Viladomat 3* se nalazi u širem centru Barselone, hotel je lociran nekoliko metara od metro stanice i na 1,5 km od centralnih trgova u Barseloni. https://www.aa-hoteles.com/en/hotel-viladomat-barcelona.
VAŽNE NAPOMENE:
Tačno vreme uplovljavanja/ isplovljavanja iz luka tokom krstarenja, brodar objavljuje 7 dana pre samog krstarenja.
Tokom boravka na Brodu Queen Elisabeth, svi putnici moraju poštovati kodeks oblačenja koji je propisala Brodska kompanija, za vise informacija posetite nas web sajt. Na brodu Queen Victoria USA dolar predstavlja osnonu valutu za plaćanja. Putnicima se preporučuje da imaju predloženu valutu, kako bi se izbegli dodatnio troškovi kod konverzacija valute.
Na avio letovima je dozvoljen prtljag do 20 kg i ručni prtljag do 7 kg (40x30x20 cm).

NAPOMENE:
• Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Cunard Cruises (Posebni uslovi o putovanju);
• Tačnu satnicu zadržavanja po lukama brodar objavljuje 7 dana pred krstarenje;
• Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima;
• Na moguće doplate za gorivo, primeniće se opšti uslovi Brodara Cunard Cruises;
• Ako gosti u vreme ručka koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, Brodar neće poslužiti ručak;
• Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti);
• Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima plovidbe Brodara Cunard Cruises;
• Deci do 7 meseci starosti nije dozvoljen boravak na brodu;
• Putnicima koji koriste sopstveni prevoz, nismo u mogućnosti da pružimo razgledanje gradova kod autobuskog dela prema programu;
• Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
• U svakoj luci će biti organizovani fakultativni izleti. Cene izleta će biti od 60 do 200 EUR;
• Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
• U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
• Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate;
• Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane zaposlenih agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
• Program je rađen na bazi minimum 50 putnika;
• Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava.

Tehnički podaci broda:

 

Brodska kompanija:  CUNARD Cruises
Brod: Queen Victoria
Godina izgradnje: 2007 .god
Dužina: 294 m
Širina 32,3 metra
Visina 54,6 metara iznad vode
Gaz 8 metara
Broj putnika: 2.081
Broj paluba: 12 putničkih
Maksimalna brzina 23,7 čvorova ili 44km/h
Sadržaji broda: 10 restorana, 6 barova, bioskop, wellness, fitnes sala, sauna, jakuzzi kade, bazen, višenamenski sportski teren i  staza za trčanje na otvorenom. Teatar, Casino, disko klub, deo za internet….
Detaljnije: https://www.cunard.com/en-gb/cruise-ships/queen-victoria/9

 

Slične ponude

Detalji ponude

Rezervacija

    Korisnička podrška

    Kontaktirajte nas mailom ili telefonom za sve dodatne informacije